Uutiset

 1. Uutuus: Roland TR-8S -rumpukone

  Uutuus: Roland TR-8S -rumpukone

  Roland TR-8S on uusi ja parempi versio TR-8:sta, joka julkaistiin vuonna 2014.

  TR-8S:sta löydät löydät Rolandin legendaariset rumpukoneet – 808, 909, 707, 727 ja 606. Muistikortin avulla voit myös ladata omia sampleja (samplen pituus jopa 180 sekuntia, samplejen enimmäiskesto 600 sekuntia).

  Pattern-muistia on lisätty 128:aan patterniin (joista jokaisella voi olla myös kahdeksan eri variaatiota). Rumpukoneessa on myös kahdeksan erityistä pattern-triggeri- ja chaining-nappulaa, mikä antaa vapauden luoda monimutkaisia rytmejä. Triggerpadilla voi myös määrittää nopeuden askelta kohden, ja sisäänrakennetulla sekvensserillä voit lukita askeliin erilaisia parametrejä.

  Toinen tärkeä lisä on stereoulostulot ja triggerilähdöt, joita voidaan käyttää ulkopuolisten laitteiden liittämiseen rumpukoneeseen.

  TR-8S kallistui, mutta siitä on jo käyty jo paljon positiivista keskustelua verkossa. Ja viimeiseksi, Roland ymmärsi vaihtaa värin vihreästä mustaksi!

  Read more »
 2. Uutuus: Pioneer DDJ-SB3 DJ-kontrolleri

  Uutuus: Pioneer DDJ-SB3 DJ-kontrolleri

  Osaatko arvata, mikä DJ-kontrolleri löytyy joka toisesta kodista? Se on Pioneer DDJ-SB2/RB, eli se edullisempi Pioneer DJ-kontrolleri, joka on myös yksi kaikkein suosituimmista malleista. Useat aloittelijat valitsevat mallin DJ-taitojensa opetteluun.

  Pioneer kehittelee intensiivisesti omaa Recordbox DJ -ohjelmistoaan, mutta on selvää, että yhteistyö Seraton kanssa ei lopu – DDJ-SB:n kolmas sukupolvi on juuri julkaistu. DDJ-SB3 on luotu yhteistyössä Jazzy Jeffin kanssa, ja suurin uusi päivitys on Pad scratch -moodi. Tämä tarkoittaa, että kukin 8:sta performance padista trigaa erilaisen scratch-soundin (jotka on äänittänyt itse Jazzy Jeff). Soundit synkronoidaan kulloinkin soitettavan musiikin kanssa, mutta ne voi trigata myös ilman musiikkia. DDJ-SB3 on myös saanut pitkään odotetut Play/Pause- ja Cue-painikkeet, jotka löytyvät jo DDJ-RB-mallista. Toinen uusi moodi, FX fade, sallii äänenvoimakkuuden pienentämisen ja efektin lisäämisen samanaikaisesti (muistuttaa DDJ-1000:n alipä

  Read more »
 3. Uutuus: Elektron Digitone -syntetisaattori

  Uutuus: Elektron Digitone -syntetisaattori

  Näyttäisi siltä, että semimodulaaristen rinnalle syntetisaattorimaailmassa olisi nousemassa uusi trendi, nimittäin FM-synteesi. Elektrone Digitone on digitaalinen FM-syntetisaattori, joka tarjoaa kokeiltavaksi runsaasti uusia ääniä ja äänenvärejä. 8 äänen polyfonia sallii sävelten muokkaamiseen filttereillä ja efekteillä. Sisäänrakennetulla sekvensserillä voit luoda sekvenssejä ja patterneja. Digitonesta löytyy 512 ääntä klassisista FM-esimerkeistä uusiin, Elektronin työntekijöiden luomiin ääniin. Nimensä ja muotoilunsa puolesta Digitone on hyvin lähellä Digitaktia – voisiko tämä tarkoittaa, että Elektron olisi tuomassa markkinoille lisää digitaalisia tuotteita?

  Read more »
 4. Uutuus: Teenage Engineering PO-33 K.O! ja PO-35 Speak

  Uutuus: Teenage Engineering PO-33 K.O! ja PO-35 Speak

  Teenage Engineering laajentaa Pocket Operator -sarjaansa entisestään – nyt saatavana jo 8. ja 9. taskusoitin, toivottavasti taskut riittävät. PO-33 K.O! (K.O tulee sanoista Knock Out) on mikrosampleri, jossa on 40 sekunnin samplemuisti ja sisäänrakennettu mikrofoni nauhoitusta varten, joten voit käyttää joko sitä tai liittää soittimeen ulkoisen mikrofonin. Kahdessa uudessa moodissa, melodic ja drum voit soittaa melodioita tai rumpuja sekä luoda askelsekvensserin avulla patterneja. PO-35 speak on puhesyntetisaattori, jossa on myös sisäänrakennettu sekvensseri ja mikrofoni oman äänen nauhoittamista ja muuntamista varten. Voit luoda äänistä sekvenssejä ja lisätä efektejä ja rummut äänityksen päälle. PO-35 speak:issä on vaikuttava, kahden minuutin samplemuisti. Molemmet laitteet ovat sukua PO-32 Tonicille, joten ne ovat Pocket Operators -sarjan kalliimmasta päästä. Emme malta odottaa päästäksemme leikkimään niillä!

  Read more »
 5. Uutuus: Ortofon Concorde MK2 äänirasiat

  Uutuus: Ortofon Concorde MK2 äänirasiat

  On vaikea pysyä laskuissa DJ:istä, jotka luottavat työssään Ortofoniin. Tämä tarkoittaa tietystikin, että yhtiön äänirasiat ovat priimaa laatua. Ortofon viettää tänä vuonna 100-vuotispäiviään ja on siksi uudistanut Concorde-äänirasiansa. Uusi sarja koostuu nyt viidestä uudelleen suunnitellusta äänirasiasta – jotkin värit on vaihdettu ja styluksen päässä oleva miniatyyrikuva antaa vihjeen äänirasian käyttötarkoituksesta. Jos äänivarsi hajoaa, sen voi nyt huoletta vaihtaa. Pro S, joka on yhä suosituin äänirasia aloittelijoiden keskuudessa, on edelleen musta, mutta sen nimi on nyt Mix MK2. DJ S, ammattilaisten standardi, on saanut nimekseen DJ MK2 ja on edelleen sininen. Scratch MK2:ta saa nyt valkoisena pinkin sijaan ja se on edelleen paras vaihtoehto turntablisteille. Nightclub, joka on ollut klubisoittajien kestosuosikki, on muuttanut nimensä Club MK2:ksi ja vaihtanut väriä mustaoranssista mustaan ja neonkeltaiseen. Concorde-perheen uusin tulokas on Digital MK2 – äänirasia, joka sopii e

  Read more »
 6. Uutuus: Adam Audio T-sarjan kaiuttimet

  Uutuus: Adam Audio T-sarjan kaiuttimet

  Adam Audio hyppää aakkosissa F:stä (keskeneräinen sarja) T:hen. Rakastettu yhtiö on nyt selvästi kiinnostunut matalan budjetin asiakkaista, sillä T-sarjan hinnat eivät päätä huimaa, mutta speksit ovat kerrassaan loistavat. U-ART -nauhadiskantti ulottuu aina 25 kHz taajuuteen asti – taso, johon useimmat saman hintaluokan kaiuttimet eivät pysty. Polypropyleenistä valmistetulla bassoelementillä on uusi ulkoasu, ja se takaa tasaisen basson ilman säröjä. T-sarja on myös ominut kalliimmilta S- ja AX -mallin Adam-kaiuttimilta High-frequency Propagation System (HPS) -teknologian. Se tarjoaa hyvin jäsentyneen stereokuvan ja minimoi äänen heijastumista, joka tekee kaiuttimista ideaaliset tiloihin, joiden akustiikkaa ei ole optimoitu (ja suoraan sanottuna suurin osa käyttämistämme tiloista on tällaisia). D-luokan vahvistimilla varustettuja kaiuttimia löytyy kahta kokoa, 5” tai 7”, ja ne ovat tulossa kauppoihin kevään aikana.

  Read more »
 7. Viimeisin Bitwig-versio 2.3 on täällä

  Viimeisin Bitwig-versio 2.3 on täällä

  Nousukiidossa oleva sekvensseriohjelmisto on jo saanut uuden päivityksen vuodelle 2018 (ilmainen Bitwigin käyttäjille. Jos et ole vielä Bitwigin käyttäjä, voit hankkia ohjelmiston helposti Soundiumilta). Uusi Phase-4 -synth (joka on luotu Yamaha DX7:n ja Casio CZ:n pohjalta) tekee digitaalisten vintage-soundien maailmaan sukeltamisen helpoksi. Neljän oskillaattorin virtuaalista soitinta hallitsevat vaihemodulointi ja vaihesärö. Bitwig 2.3:een on lisätty myös Expanded Device View -ominaisuus, jonka avulla on mahdollista näyttää samanaikaisesti seitsemän Bitwig-laitetta (EQ-5, FM-4, Phase-4, Polysynth, Resonator Bank, Sampler ja Spectrum Analyzer) panoraamisessa näkymässä tai erillisessä ikkunassa. Ohjelmasta löytyy myös tahtiosoitusten muuttamismahdollisuus: niitä voi lisätä arrangeriin, clippeihin tai master-clippeihin, ja muutokset sisällytetään MIDI-tiedostoihin tuonnin tai viennin yhteydessä. Paranneltu Time-stretching (ominaisuus, joka mahdollistaa audiosignaalin nopeuden ja keston muokkaami

  Read more »
 8. Uutuus: Waldorf STVC -syntetisaattori

  Uutuus: Waldorf STVC -syntetisaattori

  Studioissa ei usein näe jousisyntetisaattoreita, eivätkä ne yleensä pysty tuottamaan yhtä kaunista sointia kuin oikeat jousisoittimet. Äänimaailma muistuttaa enemmän synteettisiä 70- ja 80-lukujen jousia. Waldorfin Streichfett on yksi harvinaislaatuisista jousisyntetisaattoreista, joita valmistetaan vielä (valmistus alkoi vuonna 2013).

  Yritys kertoi tänä vuonna NAMM 2018 -tapahtuman aikana tulevasta STVC-mallistaan – tämä syntetisaattori perustuu polyfoniseen Streichfett-malliin, mutta siihen kuuluu nyt myös koskettimisto ja vokooderi. Syntetisaattorissa on OLED-näyttö (joka tekee 126 ohjelmoitavan patchin käsittelystä helpompaa), XLR-sisääntulo mikrofonille ja pitch-/mod-säätimet. Pidämme myös siitä, että STVC on valmistettu metallista, joka antaa jämerän vaikutelman ilman halvan tuntuista muovia. Vain ajan myötä selviää, tuleeko STVC:stä myyntimenestys, mutta se on mielestämme kiinnostava, kosminen vaihtoehto tavallisille syntetisaattoreille (vai pitäisikö mennä vielä pidemmäll

  Read more »
 9. Uutuus: Krog Prologue -syntetisaattorit ja Volca Mix -mikseri

  Uutuus: Krog Prologue -syntetisaattorit ja Volca Mix -mikseri

  Korg ei pystynyt odottamaan NAMM 18 virallista alkamista, vaan ilmoitti jo useista uusista tuotteista – kuolaamme niiden perään! Ensinnäkin, Prologuet eli polyfoniset analogisyntetisaattorit! Korg on pitänyt maailmaa jännityksessä kerrottuaan tuovansa markkinoille uuden syntetisaattorin, jonka nimi alkaa P:llä. Jotkin arvaukset osuivat jopa oikeaan! Prologue-syntetisaattoria julkaistaan kahtena versiona: 8-äänisenä 49:n koskettimen ja 16-äänisenä 61:n koskettimen mallina. Koskettimet ovat luonnollisesti täysimittaiset. Split-, Layer- ja Crossfade-tilat mahdollistavat monikerroksisten soundien luomisen. Voit myös luoda omia oskillaattoreita ja efektejä. Prologue on erittäin monipuolinen ja täyttää monet vaatimukset, mistä syystä se soveltuu täydellisesti sekä studioon että lavalle.

  Read more »
Sivu